A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Художник з Коростенщини створив патріотичну композицію зі снігу. ФОТО

Дата: 28.11.2022 16:28
Кількість переглядів: 87

За п’ять годин перед Палацом культури та спорту «Титан» в Іршанську на Житомирщині художник Павло Гусєв створив патріотичну композицію зі снігу – абревіатура «ЗСУ», тризуб, військовослужбовець та дівчина в українському вбранні, прапор. Нині у місцевих це одна з найулюбленіших локацій для фотозйомки.

Про це повідомляє сайт Times.zt.

З остаточною назвою не визначився, тож пропонує на вибір: «Слава Україні!», «Слава ЗСУ», «Захисники України». Головне, каже він, навіть таким чином висловити підтримку, захоплення і повагу військовим. У попередні роки на цьому ж місці вже були зайчик та котик зі снігу, але повторюватися Павло не став і запланував зробити щось актуальне, зважаючи на реалії війни в Україні.

«Висота снігової скульптури – десь у зріст людини. Перед початком основної роботи ще кілька годин витратив на накидання снігу для суцільного масиву необхідних розмірів. Долучитися до процесу завжди є чимало охочих – дітлахи, колеги, знайомі. Цього разу нагрібати сніг лопатами допомагали троє молодиків. Зі снігом, як матеріалом, працювати легко й складно водночас, адже все залежить від погодних умов. Найкраще, коли плюсова температура, близько +5°С. Тоді можна працювати, як завгодно: і способом ліплення (як з пластиліном чи глиною), так і способом відсікання-зрізання (як з льодом, деревом, каменем), а також комбінувати обидва способи, – пояснює автор композиції зі снігу. – Мав певні непрості нюанси в роботі, бо температура була близько 0°С, сніг не ліпився, а купа, на жаль, накопичена нерівномірно – місцями пухка, місцями тверда, як лід, тому «зрізати» зайвий сніг доводилось обережно, не наносячи сильних ударів. Працював руками – голими та в рукавицях, стамесками для дерева, штукатурним шпателем, а молотком і лопатою відсікав великі шматки снігу. Людські обличчя відтворювати в об’ємі найважче. Хоч я і вчився на художника в Інституті культури і мистецтв Рівненського державного гуманітарного університету і в нас була дисципліна «Скульптура», де мав доволі практичних занять із ліплення з глини, та, все ж, зображувати з снігу риси обличчя та дрібні деталі – дуже складно, матеріал не завжди передбачуваний».

Втім, не дивлячись на це й загальну втому, додає Павло Гусєв, його неабияк мотивували і підтримували перехожі, але в першу чергу – українські воїни, які продовжують стримувати ворожий наступ на фронті, відбивають атаки з повітря, демонструють усьому світу незламність та героїзм у боротьбі з рашистами. Ідея майбутнього витвору була лише в голові, час на втілення її у малюнку не витрачав. Композиція створювалася в процесі.

«Боротися і перемагати маємо скрізь і повсякчас: наші воїни – безпосередньо на передовій зі зброєю в руках, а в тилу, по всій території України, та й за її кордонами – в інформаційній пропаганді, викриваючи й знешкоджуючи сепаратистів і колаборантів серед нас. Значний вплив тут мають ЗМІ, інтернет-сайти і соцмережі, та, власне, як і завжди, культура і мистецтво. З вірою в перемогу і наші ЗСУ продовжуємо свою боротьбу», – додає Гусєв.

Джерело:https://korosten.today/korosten/suspilstvo/khudozhnik-z-korostenshchini-stvoriv-patriotichnu-kompozitsiyu-zi-snigu-foto.html

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь