A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

"Благословенний даром золотим"

Дата: 14.12.2022 15:14
Кількість переглядів: 367

Фото без опису

,,В людських сердець незаймані глибини

Своїм він серцем глибоко проник,

Співець краси, природи і людини,

Душі людської чарівник."

Саме такими віршованими рядками розпочалось літературно-поетичне свято "Благословенний даром золотим" в Іршанській публічній бібліотеці. Захід присвячений 85-літньому ювілею нашого земляка, краєзнавця, члена Національної Спілки журналістів України Миколи Ходаківського. У святі взяли участь учні 10-их класів Іршанського ліцею, заступник селищного голови Галина Ширченко, друзі та колеги по перу, відвідувачі бібліотеки.

Ведучі свята - бібліотекарі цікаво і змістовно повели присутніх життєвими і творчими теренами пана Миколи. Розповіли про нелегкі дитячі роки, втрату батьків, дружини. Ювіляр і сам поділився спогадами свого нелегкого, але сповненого жаги, творчою енергією життя. Як ми знаємо, творчий доробок М. Ходаківського - це його збірки віршів, спогадів.

"Сльозинки мого щастя", яке є ніби ода тому далекому берегу з дитинства, звідки ми всі йдемо у великий світ, і чим далі він від нас, тим пильніший погляд у той бік. Щирою синівською любов'ю переповнені рядки про батьків - Тодося Івановича та Ольгу Іванівну. В пам'ять про матір музичний дарунок "Пісня про рушник" у виконанні Сергія Богданова. Гортаючи книгу "Місто, народжене титаном", бачиш перед собою селище мрій і надій, яке гордовито височіє на березі швидкоплинної Ірші та його працьовитих людей. Глибоко зачіпає душу збірка "Життєві скарби", де розповідається про духовне життя жителів Іршанська. "Перлина душі" - це п'ята книга автора, яка є символом духовності, віри та надії на краще майбутнє. Нещодавно вийшла нова книга Миколи Ходаківського "На перехресті століть". Микола Тодосійович дійсно талановита людина - він художник, тесляр, різьбяр, поет. Про життя і таланти юбіляра, вдало описав у вірші "Іменинник Микола" місцевий поет Анатолій Пантус.  Володимир Кайдалов поклав слова на музику, аранжування Сергія Богданова, так, пісня стала музичним дарунком ювіляру, яку виконав В. Кайдалов. Тепло і щиро вітали з ювілеєм Ходаківського  колеги по перу Галина Рак та Олександр Голяченко. В дарунок пану Миколі прозвучали українські народні пісні у виконанні вчительки музики Іршанського ліцею Лариси Лукомської. Вірші ювіляра: "Дитинство", "Батьківський поріг", "Мамі", "Берізонька" декламували учні Іршанського ліцею.

Із словами привітання до пана Миколи звернулася заступник селищного голови Галина Ширченко та за дорученням Іршанського селищного голови Сергія Сахненка вручила Почесну грамоту Іршанської селищної ради за вагомий внесок в популяризацію історії рідного краю та з нагоди 85-річного ювілею.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь