A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Заходи до Дня Соборності України

Дата: 20.01.2023 14:56
Кількість переглядів: 520

Фото без опису

20 січня біля Іршанської селищної ради відбулися заходи до Дня Соборності України. Керівництво громади, працівники селищної ради зібралися біля пам’ятника Героям Небесної Сотні, аби вшанувати пам’ять борців за свободу та територіальну цілісність України тих, хто і сьогодні боронить наші кордони від російської навали.

Зі словами вітань до учасників заходу звернувся селищний голова Сергій Сахненко : «Сьогодні ми зібралися біля цього пам’ятного знаку, аби згадати та віддати шану багатовіковій боротьбі українців за вільну Україну. Саме 22 січня  104 роки тому на Софійській площі у Києві було урочисто проголошено «Акт Злуки» — акт об’єднання Української Народної Республіки й Західно -Української Народної Республіки в єдину незалежну державу. Всі ми усвідомлюємо значення та ціну цієї боротьби за територіальну цілісність нашої Батьківщини. Ця боротьба триває і сьогодні, і сьогодні гинуть українці відстоюючи і виборюючи суверенність та незалежність рідної землі. І хоча наші захисники ніколи не прагнули якогось визнання чи особливої шани, схилімо голови із вдячністю перед подвигами наших сміливих героїчних пращурів та тих, хто сьогодні боронить східні кордони нашої країни, перед їх мужністю, незламним духом і волею».

До меморіалу Героїв Небесної Сотні урочисто було піднесено квіткові композиції та кошик з квітами, який власноруч виготовили вихованці і викладачі ЦЕВ.  Хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих борців за незалежність та соборність України. Деревця у сквері прикрасили паперовими квітами, як знак розквіту України.

Учасники заходу разом виконали Державний Гімн України та долучилися до акції «Нитка єдності».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь