A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

В пам’ять про Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2023 16:04
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

     На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. 20 лютого в Україні на державному рівні відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 роках. 

 Герої Небесної Сотні назавжди змінили нашу Україну і самих українців, підняли наш національний і патріотичний дух. Саме завдяки Майдану наша держава довела всьому світові гідність, мужність і тверду волю українців до справедливості. Кожен, хто трагічно увійшов до Небесної Сотні, здійснив особистий подвиг – віддав найцінніше – своє життя заради нової України.

     З метою увічнення громадянської і національної відваги, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, 20 лютого 2023 року, біля меморіалу Героям Небесної Сотні проведено мітинг-реквієм. У заході взяли участь керівники громади, працівники Іршанської селищної ради  та небайдужі громадяни селища.

    Під час проведення мітингу до присутніх звернувся селищний голова Сергій Сахненко. Він сказав, що подвиг Героїв Небесної Сотні та сучасних захисників України, які ціною найдорожчого - власного життя – відстоювали  незалежність і територіальну цілісність України, назавжди залишиться в нашій пам’яті. Однак відстояти свою державність та перемогти агресора можливо лише за умови єдності українського народу.

   Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та полеглих Героїв у російсько-українській війни. До пам’ятника піднесли кошик з живими квітами та лампадки. Усі присутні долучилися до щорічної «тихої» акції «Ангели пам’яті». Паперовими янголятками, які виготовили вихованці Іршанського Центру естетичного виховання, прикрасили деревця у сквері, на знак пам’яті про Героїв Небесної Сотні та полеглих захисників України.

 

 

                                                            Слава Україні!!! Героям слава!!!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь