Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Іршанську громаду відвідала Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів», як громаду-партнерку Проєкту USAID ГОВЕРЛА

Дата: 23.05.2023 09:41
Кількість переглядів: 949

Фото без описуФото без опису

Представники Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» з метою дослідження участі громадськості у процесах прийняття рішень органами місцевого самоврядування відвідали 19 травня 2023 року Іршанську територіальну громаду.

Зустріч проходила на базі Центру естетичного виховання. На ній були присутні голова громади Сергій Сахненко, працівники селищної ради, громадські активісти, представники громадських об’єднань в тому числі особи з інвалідністю, учасники та ветерани бойових дій. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих захисників і захисниць України та подякували всім силовим структурам, що стоять на захисті територіальної цілісності нашої держави.

Голова Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» Олександр Вознюк озвучив мету візиту та  разом з іншими членами команди провели фокус-групове дослідження в межах проєкту «Дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень у партнерських громадах Проєкту USAID ГОВЕРЛА ».

На території громади проживає приблизно дев’ять тисяч осіб, загальна кількість осіб з інвалідністю – 434 особи, зареєстрованих ВПО станом на 18.05.2023 року – 474 громадян ( дітей – 139; жінок – 231; чоловіків – 104), з них осіб з інвалідністю – 22 особи (жінок – 13; чоловіків - 9).

Учасники заходу обговорили ряд важливих питань стосовно доступності  до інфраструктурних об’єктів та безбар’єрного простору, інклюзивного навчання,  а також йшлося про просвітницькі програми для осіб з інвалідністю, дітей, жінок, ВПО, можливість залучення таких громадян  разом з іншими активними жителями до прийняття рішень на місцевому рівні та спільно діяти для покращення умов проживання в громаді.

Представники Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» відвідали с.Старики,  де пані Надія Васянович презентувала музейну кімнату, в якій зібрано більше ста вишиваних рушників.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь