Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Підтримка сімей, які втратили одного або обох годувальників за час війни є головною задачею секторального проєкту ЮНІСЕФ

Дата: 05.07.2023 11:26
Кількість переглядів: 69

За інформацією In Touch Ukraine Foundation, для забезпечення потреб дітей, батьків та опікунів, які постраждали внаслідок збройного конфлікту в Україні та у співпраці з установами Житомирської області надано соціальних послуг 458 сім’ям з дітьми, в яких виховується 685 дітей.

Фото без опису

Допомога надається з метою підтримки сімей з дітьми, які втратили одного або обох годувальників під час військових дій в Україні, в рамках реалізації крос-секторального проєкту ЮНІСЕФ «Комплексне реагування на надзвичайні ситуації в Житомирській області.

Наразі спеціалістами в  440 сім’ях здійснено оцінку потреб сім’ї та дітей з числа тих, які зареєструвались на отримання грошової підтримки від ЮНІСЕФ (за даними реєстраторів таких домогосподарств 500), охоплено соціальним супроводом або гуманітарним кейс-менеджментом – 334 сімей (в тому числі психологічне консультування, послуги з переадресації, інформування щодо можливості отримання інших послуг, залучення дітей до групових заходів та інше за потребою).

В 389 сім’ях проведено індивідуальні психологічні консультації з  батьками та дітьми, які зазнали переживання втрати, почуття провини та надано поради батькам, як підтримати і допомогти дітям, які втратили батька під час бойових дій та ін.

Вагоме значення для такої категорії також мають заняття груп взаємопідтримки, в т.ч. майстер-класи арт-терапевтичного спрямування для дітей, а також тренінги та інші групові заходи. Заняття груп взаємопідтримки проводить залучений психолог в рамках крос-секторального проєкту на Житомирщині на базі Житомирського міського центру соціальних служб. Заходи проводяться на постійній основі і спочатку року проведено вже 136 заходів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь