Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

У селищі Коростенського району місцевий житель намалював головних персонажів драми-феєрії Лесі Українки "Лісова пісня"

Дата: 06.07.2023 11:21
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

В селищі Іршанськ з’явився черговий незвичний стінопис. Художник Павло Гусєв на стіні житлового будинку намалював головних персонажів драми-феєрії Лесі Українки” Лісова пісня”

Про це у коментарі Першому житомирському розповів художник Павло Гусеєв:

“Мене надихнули самі люди, перехожі, ще під час створення першого муралу, присвяченого Лесі Українці, які запропонували спочатку на закладеному вікні будинку напроти створити щось в продовження даної тематики, а найкращий варіант – це творчість самої Лесі Українки! Тому сама власниця квартири, де розміщена ця стіна, запропонувала зобразити “Мавку й Лукаша”. А продавчині магазину “Ласощі” в центрі селища, на перехресті вулиць Лесі Українки й Тараса Шевченка, попросили прикрасити квітами їхню непримітну стіну між вікнами. Сірий цоколь будинку відразу ж натякнув в уяві на візуальне його перетворення в тин, за яким ростуть мальви – один з багатьох символів України“, – розповів художник.

Фото без опису

 

Художник писав мурали два тижні. Наразі жителі Іршанська просять ще створити нові стінописи.

“На створення муралів пішло два тижні. Ще і досі лунають пропозиції від іршанців (наживо та в соцмережах) продовжувати в тому ж дусі, зображуючи відомих постатей, їхню творчість, красу нашої Батьківщини та Рідного Краю – Полісся, наприклад, десь на центральній вулиці Тараса Шевченка – створити портрет нашого генія і Кобзаря!“, – поділився планами Павло Гусєв.

Фото без опису

Загалом, стінопис розміром 150 на 200 см намальований акриловими фарбами. Також Мурал «Мальви» є стилістичним зображенням квітів і тину з глечиками на фасаді магазину. Його розміри 200 на 700 см, він теж намальований акриловими фарбами.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуДжерело: https://korosten.today/rayon/inshi-oth/u-selishchi-korostenskogo-rajonu-mistsevij-zhitel-namalyuvav-golovnikh-personazhiv-drami-feeriji-lesi-ukrajinki-lisova-pisnya.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь