Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Шрифт Брайля - ще один крок зі створення безбар’єрного простору в Іршанській територіальній громаді

Дата: 24.07.2023 15:34
Кількість переглядів: 388

Фото без опису

Одним з найважливіших завдань Іршанської селищної ради  є надання громадянам якісних адміністративних послуг, в тому числі забезпечення їх доступності в рамках реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

Відділ «ЦНАП» Іршанської селищної ради облаштовано відповідно до вимог щодо інклюзивності будівель і споруд, передбачених Державними будівельними нормами ДБН В.2.2-40:2018 “Будинки і споруди. Інклюзивність будівель і споруд. Основні положення” стосовно їх доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення:

  • вільний (безперешкодний) доступ до приміщення;
  • пандус;
  • обладнана санітарна кімната;
  • місце для тимчасового розміщення дитячих колясок;
  • кнопка виклику.

Але для осіб з інвалідністю з порушенням зору цього  недостатньо. Тому було прийнято рішення - перед входом до приміщення селищної ради та в приміщенні (1 поверх) розмістити тактильні та контрастні позначки надруковані шрифтом Брайля та зробити відповідне маркування сходового маршу (перша та остання сходинка), що й було зроблено. Також інформуємо, що 29.05.2023 року підписано договір про співпрацю між Іршанською селищною радою та Громадською організацією «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю зі слуху «Українське товариство глухих» (ГО «Українське товариство глухих»), ГО «УТОГ».

Сервіс УТОГ – система відеозв’язку з перекладачем жестової мови для забезпечення комунікації з особами з порушенням слуху задля отримання адміністративних послуг та консультацій у відділі «ЦНАП» Іршанської селищної ради.

Співпраця спрямована на реалізацію із статутних завдань, задоволення суспільних потреб, впровадження принципів інклюзивності в усіх сферах суспільного життя , шляхом сприяння у комунікації шляхом здійснення перекладу жестовою мовою.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь