Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Вітаємо жителів Іршанської територіальної громади з Днем Української Державності

Дата: 28.07.2023 09:52
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

У 2023 році Україна вдруге відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року №423/2021.

В Указі зазначається, що історія української державності, яка сягає своїм корінням часів заснування міста Києва та розквіту держави за часів князя Київського Володимира Великого — державотворця, який прийняттям у 988 році Християнства засвідчив цивілізаційний вибір Київської Руси, спадкоємцями якої є, зокрема, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава, Карпатська Україна та сучасна Україна.

Ця памʼятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки – у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ. 

Іршанська територіальна громада є нероздільною частиною України. Ми пишаємося нашою державою. У цей час, коли російська федерація вдерлася з війною в Україну, жителі громади стали на захист своєї Батьківщини, а в перший день повномасштабного вторгнення чоловіки стояли в чергах до військових комісаріатів. Всі жителі «від старого до малого» розпочали допомагати, робити все можливе і неможливе, щоб наблизити Перемогу над рашистським окупантом. Дякуємо Збройним Силам України, всім силовим структурам, на плечах яких лежить найбільша ноша по захисту територіальної цілісності нашої держави. Ми вклоняємося перед памяттю загиблих Захисників, стаємо перед ними на коліна…, але ніколи не схилимо голови і коліна перед окупантами!

Україна була, є і вічно буде! Вистоїмо і ПЕРЕМОЖЕМО!

                                        Слава Украні!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь