Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

#ДоступнеПротезування: За протез платити НЕ потрібно

Дата: 22.08.2023 13:37
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

Україна крокує до побудови суспільства рівних можливостей, де кожен громадянин має право на мобільність та комфорт, незалежно від фінансового стану. Одне з найпоширеніших запитань щодо протезування в Україні – його вартість. Однак сьогодні це питання отримує відповідь від держави: за протези платити НЕ потрібно.

Аби повноцінно жити та активно долучатися до суспільного життя, не потрібно збирати кошти та їхати за кордон. Кожна людина, яка потребує встановлення протеза в Україні, може розраховувати на підтримку держави. Також держава покриває вартість якісного обслуговування та ремонту протезних виробів.

Особливу увагу уряд приділяє військовослужбовцям і правоохоронцям, ветеранам, а також цивільним громадянам, які постраждали від війни. Для військових сума компенсації втричі вища у порівнянні з цивільними. Зараз максимальна компенсація вартості протеза становить 2 млн грн. Держава також встановлює граничну вартість для різних типів протезів.

Процес визначення типу протеза здійснюється військово-лікарською комісією або протезним підприємством. Окрім того, наголошується на тому, що безоплатне протезування – це право усіх громадян, включаючи дітей з інвалідністю та осіб з порушеннями опорно-рухового апарату.

Держава Україна віддає перевагу різним видам протезів, забезпечуючи військовослужбовців як механічними, так і електричними протезами. Прагнучи до створення країни рівних можливостей, Міністерство соціальної політики України активно реалізує програму “Доступне протезування”.

#ДоступнеПротезування

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь