Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Регіональні координатори Всеукраїнської програми ментального здоров’я #Тияк? стають агентами змін на місцях

Дата: 23.08.2023 11:22
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

Координаційний центр КМУ / Mental Health UA, активно формує мережу кваліфікованих фахівців з ментального здоров’я. Так, під час чергового засідання ТРГ з ПЗПСП директорка з координації органів центральної й регіональної влади Координаційного центру з психічного здоров’я при КМУ, радниця Прем’єр-міністра Ірина Микичак відзначила позитивну динаміку регіональної координації та ресурсну підтримку фахівців. Регіональні координатори активно залучаються до проведення аудиту психосоціальних послуг.

Зазначимо, що у кожній області діють регіональні координатори, більшість з яких – це психологи та соціальні працівники. Вони вже отримали статус позаштатних радників начальників обласних військових адміністрацій, що дає їм можливість більш ефективно впливати на подолання викликів у ментальному здоров’ї.

Також успішно встановлена співпраця між регіональними координаторами Всеукраїнської програми ментального здоров’я та партнерами з Технічної робочої групи з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки (ТРГ з ПЗПСП), яка в Україні очолюється World Health Organization (WHO) та International Medical Corps.

Представники ВООЗ, Міжнародного медичного корпусу, Міжнародної організації праці та проєкту MH4U високо оцінили досягнення Координаційного центру Кабінету Міністрів України / Mental Health UA. Всього за п’ять місяців роботи Координаційного центру було досягнуто значних змін в доступності психосоціальної допомоги.

Ці спільні зусилля регіональних координаторів та партнерів доводять, що побудова міцної системи підтримки ментального здоров’я можлива завдяки співпраці, взаємодії та високій мотивації.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Джерело: https://oda.zht.gov.ua/news/regionalni-koordynatory-vseukrayinskoyi-programy-mentalnogo-zdorov-ya-tyyak-stayut-agentamy-zmin-na-mistsyah/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь