Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Проєкт єОздоровлення («гроші ходять за дитиною»)

Дата: 24.08.2023 11:24
Кількість переглядів: 465

Фото без опису

      Міністерство соціальної політики України розпочало дію пілотного проєкту – єОздоровлення. У рамках проєкту запроваджений механізм “гроші ходять за дитиною” –  для оплати послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, що потребують особливої соціальної уваги і підтримки, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.05.2023 № 462 «Деякі питання реалізації експериментального проєкту з організації оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в дитячих оздоровчих таборах державних підприємств «Міжнародний дитячий центр «Артек», «Український дитячий центр «Молода гвардія» і в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку вищої категорії, що містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей та розташовані в карпатському регіоні, за принципом «гроші ходять за дитиною».

      Наразі до постанови внесено зміни, які розширюють його дію на дітей з усієї України, які виховуються в малозабезпеченій родині і належать до таких категорій як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина з багатодітної сім’ї. Відтепер, незалежно від місця проживання такої дитини, її родина отримала право і можливість скористатися державною програмою єОздоровлення.  На відпочинок чи оздоровлення кожної дитини буде надано         14 165 грн.

      Нагадаємо, що батьки дітей, які відповідають зазначеним  критеріям, отримають сповіщення про право на отримання коштів електронним повідомленням або телефоном від працівника органу соціального захисту.

      Щоб скористатися послугою, одному з батьків дитини треба звернутись до Приватбанку,  отримати картку із спеціальним режимом використання й дочекатися зарахування коштів. Далі – самостійно обрати заклад для відпочинку чи оздоровлення дитини, з переліку закладів з Державного реєстру  майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей (https://rstmo.ioc.gov.ua/mop/index.html). Потім – забронювати місце для відпочинку своєї дитини у цьому закладі і розрахуватися за путівку отриманою карткою.

       Аби забезпечити максимальну безпеку оздоровлення дітей, до переліку включено лише заклади вищої категорії.

  1. Батьки (отримувачі бюджетних коштів) можуть відправити дитину (дітей) на відпочинок в одному із закладів, що розміщені за посиланням: е-Оздоровлення. Пошук закладів для власників спеціальних банківських рахунків . За цим самим посиланням можна перевірити наявність отримувача і дітей в Переліку отримувачів за РНОКПП (ідентифікаційний номер). Така функція є в декількох закладках і в е-ОЗДОРОВЛЕННЯ і в ПОШУК ЗАКЛАДІВ.
  2. Отримувач (один з батьків) повинен відкрити картку е-Оздоровлення в Приват Банку.
  3. Дочекатися зарахування коштів на карту і протягом трьох місяців з дня зарахування використати їх в обраному Закладі.

 

  1. Спочатку потрібно обрати заклад та подати заявку на сайті за попереднім посиланням в розділі «Пошук закладу» та, встановивши позначку навпроти тексту «е-Оздоровлення (для власників спеціальних банківських рахунків)» в обраному Закладі подати заявку у вкладці «Подати заявку»).

 

  1. В узгоджену з Закладом дату прибути з дитиною та оплатити за відпочинок.

 

  1. Відкрити карту можна до 25.11.2023, а оплатити за путівку – до 25.12.2023.

 

Для участі в програмі необхідно щоб виконувалися одночасно дві умови:

1.      Сім’я отримує допомогу малозабезпеченим сім’ям.

2.      І дитина, віком від 7 до 18 років перебуває на обліку як пільговик і інформація по ній знаходиться в Реєстрі пільговиків з діючою категорією "Дитина з багатодітної сім'ї".

Або:

1.      Сім’я отримує допомогу малозабезпеченим сім’ям.

2.      І дитина, віком від 7 до 18 років перебуває на обліку як дитина з інвалідністю (крім під категорії А), (здатна до самообслуговування).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь