A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Віктор Градівський долучився до зустрічі щодо визначення плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні

Дата: 08.09.2023 12:46
Кількість переглядів: 441

07 вересня за участю Радника – уповноваженого Президента України з питань безбар’єрності Тетяни Ломакіної відбулася зустріч щодо визначення плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2023 року № 372-р.

Фото без опису

До засідання приєдналися заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський, представники МОЗ, ВООЗ та експерти.

 Учасники заходу обговорили питання реформування системи реабілітаційних послуг, що ґрунтуються на створенні системи реабілітаційної інтегрованої допомоги, скоординованого маршруту отримання послуг від обласного рівня громади для людей та дітей, які потребують допомоги.

На Житомирщині впроваджується комплексний підхід до відбудови, спрямований на забезпечення безбар’єрності у громадському просторі. Цей підхід містить створення універсальних міських просторів, які забезпечують однаковий комфорт для всіх громадян, включаючи людей з інвалідністю. Також проводяться роботи з заміни інженерних комунікацій і враховуються інші просторові рішення.

 «Тема безбар’єрності – надзвичайно важлива, особливо в умовах війни. Але потрібно розглядати її більш широко, ніж просто понижені бордюри, пандуси, оснащені пішохідні переходи. Адже фізична доступність є лише однією зі складових комплексного питання безбар’єрності», – зазначив Віктор Градівський.

Безбар’єрність охоплює широкий спектр аспектів. Реалізація цього проєкту передбачає вирішення складних просторових, соціальних та економічних завдань.

Війна вкрала увагу до всіх цих питань. Ветерани, які отримали травми та поранення. Люди, які втратили свої домівки та змушені шукати притулок в інших громадах, або втратили роботу та близьких, живуть у постійному стресі вже понад рік. Діти, які пережили більше, ніж багато хто з дорослих, також відчувають тягар бар’єрів у повсякденному житті.

Саме тому, розвиток комплексного підходу до відбудови та забезпечення безбар’єрності на Житомирщині стає важливим завданням, що враховує потреби різних груп населення і сприяє соціальній інтеграції в умовах війни.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Джерело: https://korostenska-rda.gov.ua/news/1694158604/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь