Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Безбар’єрність: Віктор Градівський провів нараду щодо виконання плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії безбар’єрного простору

Дата: 25.10.2023 09:55
Кількість переглядів: 124

Сьогодні, 24 жовтня, під головуванням начальника Житомирської ОВА Віктора Градівського відбулася нарада на тему: «Про виконання плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії безбар’єрного простору».

Фото без опису

Участь у нараді взяли представники профільних структурних підрозділів Житомирської ОВА, РВА області, а також керівники та представники 66 громад області.

Під час наради учасники обговорили низку питань, зокрема:

  • виконання плану заходів з реалізації проєкту доказової реабілітації;
  • про ведення моніторингу оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 26.05.2021 № 537 «Про затвердження Порядку проведення моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю»;
  • виконання плану заходів обласним центром зайнятості;
  • проведення обов’язкової евакуації з Донецької області.

Також під час наради учасники заслухали керівників РВА області щодо стану виконання плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії безбар’єрного простору»

Так, під час наради Віктор Градівський доручив:

  • районним військовим адміністраціям, міським, селищним та сільським радам розробити та затвердити місцеві плани зі створення безбар’єрного простору на 2023-2024 роки та визначити посадових осіб, відповідальних за питання створення безбар’єрного простору;
  • Департаменту охорони здоров’я обласної військової адміністрації, районним військовим адміністраціям, міським, селищним та сільським радам Сприяти створенню до кінця 2023 року реабілітаційного відділення  у  КНП «Бердичівська міська лікарня» Бердичівської міської ради та заключення на 2024 рік пакету для надання послуг по реабілітації з НСЗУ;
  • окремим районним військовим адміністраціям, міським, селищним та сільським радам Внести в електронну форму з одночасним створенням бази даних на сервері містобудівного кадастру області.

«За останні чотири роки Україна значно просунулася у впровадженні в життя сучасних стандартів безбар’єрності. Нажаль, повномасштабна війна, яку принесла на нашу землю росія, змусила нас тимчасово призупинити частину наших планів, зокрема й щодо розвитку безбар’єрних просторів. Однак в області продовжується крок за кроком впровадження усіх проявів безбар’єрності та напрацювання над забезпеченням справедливого підходу для кожного громадянина, а також створення безперешкодного доступу населення до різних сфер життєдіяльності», — зазначив Віктор Градівський.

Довідково. В Житомирській області затверджений регіональний план заходів із створення безбар’єрного простору на 2023-2024, відповідно до Національна стратегія безбар’єрного простору, яка складається з 6 основних напрямків: фізичний, інформаційний, суспільний, економічний, цифровий та освітній.

Обласний «План заходів із створення безбар’єрного простору на 2023-2024 рр» передбачає 113 заходів, з яких 84 вже реалізовано.

Зокрема, це:

  • 35 завдань, виконання яких зробить життя українців простішим та більш комфортним;
  • 14 стратегічних  цілей, які керівництво області ставить перед собою, щоб досягти бажаного результату;
  • 41 показник, який допомагає зрозуміти, як реалізується План.

Головна мета – зробити  безбар’єрність новою суспільною нормою, коли поважаються та враховуються особливості і потреби кожної людини.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Джерело: https://korostenska-rda.gov.ua/news/1698211191/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь