Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

«ТОЧКА ЗДОРОВ’Я» В ІРШАНСЬКУ

Дата: 25.10.2023 15:55
Кількість переглядів: 540

Фото без опису

24 жовтня 2023 року масовий профілактичний захід «Точка здоров’я» відбувся у селищі Іршанськ.

Захід був організований за ініціативи ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України». Спеціалісти Центру спільно з фахівцями КНП «Іршанський центр первинної медико-санітарної допомоги» за підтримки Іршанської селищної ради на базі Амбулаторії загальної практики сімейної медицини  провели необмежений за кількістю прийом відвідувачів заходу.

У приміщенні амбулаторії було організовано роботу медичних фахівців. Бажаючі жителі громади мали змогу відвідати «Точку здоров’я» та  отримати ряд безоплатних медичних послуг: вимірювання артеріального тиску, аналіз крові на цукор, ЕКГ, вакцинація, консультації лікарів-гігієністів. За потреби, після комплексу маніпуляцій, відвідувачі могли звернутися до свого  сімейного лікаря за консультацією. Пацієнтам було надано ряд консультацій щодо профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, питання вакцинації та здорового способу життя. 

У рамках продовження національної catch-up («наздоганяючої») кампанії з вакцинації проти кору, краснухи та епідпаротиту серед дитячого населення – фахівці Житомирського ОЦКПХ провели профілактичні бесіди з мешканцями Іршанська про необхідність щеплення дітей від кору, а також роздали друковані інформаційні матеріали на цю тему.

Пацієнти отримали просвітницьку друковану продукцію – календарі профілактичних щеплень, буклети з інформацією щодо імунізації населення та захисту себе та своїх близьких від вакцинокерованих інфекційних захворювань. 

 Організатори «Точки здоров’я» взяли до уваги рекомендації відвідувачів щодо залучення до таких заходів вузькопрофільних спеціалістів та здійснювати виїзні консультації до сільських населених пунктів.

Лише спільними зусиллями та командною роботою можливо досягти високих успіхів та показників в питаннях профілактики та безпеки громадського здоров`я області.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь