Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

#ТиЯк?: Наталія Остапченко взяла участь у вебінарі «Особливості співпраці з представниками державних і недержавних організацій, фахових асоціацій щодо підтримки психічного здоровʼя учасників освітнього процесу»

Дата: 16.11.2023 15:24
Кількість переглядів: 105

Фото без опису

15 листопада на базі Навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Житомирській області відбувся обласний вебінар для заступників з навчально-виховної роботи, працівників психологічної служби, голів методичних об’єднань класних керівників та вихователів ЗП(ПТ)О Житомирської області на тему: «Особливості співпраці з представниками державних і недержавних організацій, фахових асоціацій щодо підтримки психічного здоровʼя учасників освітнього процесу». До онлайн-засідання долучилися 82 представники та представниці з 17-ти закладів П(ПТ)О області.

Почесними гостями та спікерками обласного заходу були Наталія Остапченко, перша заступниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації, керівниця Координаційного центру підтримки цивільного населення при Житомирській ОВА, та Ірина Гладка, радниця начальника обласної військової адміністрації з гуманітарних питань і ментального здоров’я.

Перша заступниця начальника Житомирської ОВА розкрила питання важливості піклування ментальним здоров’ям у Житомирській області та представила цілісну систему щодо надання допомоги зі збереження ментального здоров’я у регіоні.

«Піклування про ментальне здоров’я у цей складний час має вирішальне значення. Адже війна призводить до численних стресів і травматичних переживань, які можуть глибоко вплинути на здоров’я людини. Своїми діями ми маємо зменшити наслідки психологічного травматизму для жителів нашої області», – зауважила Наталія Остпченко.

Ірина Гладка висвітлила особливості діяльності Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» в області, наголосила на необхідності проведення заходів щодо підтримки ветеранів та ветеранок у закладах освіти.

«Проведення заходів щодо підтримки ветеранів та ветеранок у закладах освіти є важливим аспектом, оскільки саме такі заходи допомагають військовим швидше адаптуватися до звичайного життя. Для багатьох ветеранів повернення до навчання є ключовим кроком у переході до цивільного життя. Вони можуть мати унікальні освітні потреби, які вимагають спеціальних підходів і ресурсів», – зазначила Ірина Гладка.

Особливості надання послуг з охорони психічного здоров’я у закладах первинної медичної допомоги розкрила Ірина Нагаєвська, методистка Навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Житомирській області.

Про хід реалізації обласного проєкту «Психолого-педагогічна підтримка психічного здоров’я учасників освітнього процесу у ЗП(ПТ)О області» учасникам вебінару розповіла Антоніна Голубенко, методистка Навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Житомирській області.

 

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь