Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

ПАМ’ЯТАЄМО, ЄДНАЄМОСЯ, ПЕРЕМОЖЕМО

Дата: 24.11.2023 13:52
Кількість переглядів: 602

Фото без опису

Щороку наприкінці листопада в Україні відзначають скорботну дату - День пам'яті жертв Голодомору. Цього року цей день припадає на суботу  25-го. Дата встановлена з метою вшанування пам'яті мільйонів загиблих українців, які стали жертвами геноциду радянською владою. «ПАМ’ЯТАЄМО, ЄДНАЄМОСЯ, ПЕРЕМОЖЕМО» під таким гаслом цього року пройдуть 90-ті роковини Голодомору 1932-1933років. Традиційно ми вшановуємо пам'ять усіх людей, які загинули під час трьох голодоморів у ХХ столітті.

Напередодні, 24 листопада, меморіальні заходи відбулись в Іршанській громаді біля пам’ятних знаків жертвам Голодомору в селі Мелені, Старики та Ковалі. Участь у заходах взяла заступник голови Іршанської селищної ради Галина Ширченко, яка піднесла до пам’ятних знаків композиції під назвою «Скорботна мати» зроблені з хліба, колосків жита та калини. До заходів у нашій громаді долучився заступник начальника Коростенської військової адміністрації Володимир Сивко. Представники влади разом з громадськістю  поклали квіти до пам’ятних знаків, вшанували пам’ять заморених голодом співвітчизників хвилиною мовчання, поділилися історичною інформацією. Під час заходів Володимир Сивко, Галина Ширченко відвідали музейну кімнату сільського побуту у селі Старики.

Наш  обов’язок перед минулими поколіннями — пам’ятати про кожного, хто загинув від голоду, нащадкам — передати пам’ять про цю трагедію. Про те, що московський режим здійснював неодноразовий геноцид проти Українського народу шляхом винищення його голодом.

25 листопада о 16:00 годині закликаємо усіх мешканців громади долучитися до акції  "Запали свічку пам'яті". Кожен  може запалити свічку на вікні після хвилини пам'яті. 

 

«ПАМ’ЯТАЄМО, ЄДНАЄМОСЯ, ПЕРЕМОЖЕМО»

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь