Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

#Безбарєрність: Віктор Градівський взяв участь у відкритті реабілітаційного центру для людей з інвалідністю. ВІДЕО

Дата: 08.12.2023 17:54
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

Сьогодні, 08 грудня, у селі Зарічани відбулася урочиста церемонія відкриття реабілітаційного центру для людей з інвалідністю «Карітас-Спес Україна».

На урочистостях були присутні заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський, Надзвичайний і Повноважний Посол Словенії в Україні Матея Превольшек, Надзвичайний і Повноважний Посол Хорватії в Україні Аніца Джамич, представниця Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Житомирській ОВА, голова ЖОГОЛІ «Молодь. Жінка. Сім’я» Нелі Ковалюк та представники благодійної організації «Карітас-Спес Україна».

Від імені начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка Віктор Градівський подякував «Карітас-Спес Україна» та міжнародним партнерам зі Словенії й Хорватії.

«Дуже приємно, що у цьому закладі люди з особливими потребами зможуть проживати, відпочивати та проходити реабілітацію разом зі своїми родинами. Адже на сьогодні важливо забезпечити доступність життєвого середовища, освіти, праці та культурних послуг для всіх, незалежно від фізичних чи розумових можливостей», – зауважив заступник начальника Житомирської ОВА.

Концепція реабілітаційного центру «Карітас-Спес Україна» спрямована на створення умов, де діти й дорослі не тільки отримуватимуть реабілітаційні послуги, а й поєднають це з родинним відпочинком. У новозбудованому корпусі є 26 кімнат, у яких можуть розміститися 45 осіб з інвалідністю та їхні супроводжувачі. Серед іншого на території є сучасний футбольний майданчик, храм і рекреаційна зона. Центр прийматиме дорослих та дітей.

Наразі «Карітас-Спес Україна» очікує старту проєкту на облаштування простору для реабілітації та програму, в рамках якої передбачені комплексні корекційно-реабілітаційні послуги для дітей з інвалідністю й осіб з інвалідністю. Передбачається залучення лікарів-реабілітологів, корекційних педагогів, фахівців з фізичної реабілітації, логопедів, психологів, спеціалістів з іпотерапії. Дана програма буде реалізовуватись за підтримки європейських Карітасів.

Довідково. У Житомирській області проживає 112,6 тис. осіб з інвалідністю, в тому числі 5959 дітей з інвалідністю у віці до 18 років. З початку повномасштабної російської військової агресії та активних бойових дій у низці регіонів нашої країни Житомирська область прийняла понад 120 тис. осіб, які були змушені покинути своє звичне місце проживання.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису  Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь