Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

#ТиЯк?: У Житомирі відбувся тренінг з психологічної стійкості «Провідники змін»

Дата: 13.12.2023 16:42
Кількість переглядів: 88

Фото без опису

Сьогодні, 13 грудня, у Житомирській ОВА за ініціативою «Фонду Маші» відбувся базовий тренінг з психологічної стійкості «Провідники змін», який дає змогу опанувати навички для подолання тривалого стресу та тяжких емоційних станів.

Програма тренінгу відображала гостру актуальність тем, що пов’язанні зі стресом в умовах, коли реальність останніх півтора року кардинально змінилася. Фахівчині, котрі проводили навчання, наголосили, що важливо не лише вміти захищати себе та близьких під час повітряних тривог, але й знайти способи ефективної боротьби з наслідками тривалого стресу. Адже такий стрес може призводити не тільки до посттравматичного стресового розладу (ПТСР), але й до депресивних розладів, розладів адаптації, тривожних розладів і розладів сну.

Особливу увагу під час двогодинного тренінгу було приділено ефективним технікам, які допомагають швидко повертатися до стану спокою, а також темам, пов’язаним з тривалим стресом, психологічними реакціями на травматичні події та методам першої психологічної допомоги. На завершення було проведено бесіду про те, як жити повноцінним життям, попри умови довготривалого стресу.

Довідково. Тренінги проєкту «Провідники змін» в областях виконуються «Фондом Маша» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Нині по Україні навчання пройшли 2000 фахівчинь і фахівців першої ланки. Це соціальні працівниці й працівники, лікарки та лікарі, вчительки й вчителі та ін. З грудня 2023 року тренінги охоплять: Житомир, Дніпро, Харків, Вінницю та Одесу.

#ФондМаша

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь