Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Представники Житомирської ОВА долучилися до регіонального форуму «Цифровізація в Україні 2024»

Дата: 23.01.2024 12:19
Кількість переглядів: 103

Фото без опису

18-20 січня начальник у Відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій, цифровізації Житомирської обласної військової адміністрації Костянтин Лопушанський долучився до регіонального форуму «Цифровізація в Україні 2024», який відбувся у Львові.

На заході обговорили підсумки та цілі регіональної цифровізації. А CDTO різних областей та міністерств мали можливість обмінятися досвідом.

У перший день форуму фахівці обговорили перспективи й можливості програми Digital Europe. Крім того, під час події презентували освітній серіал «Цифровізація державного сектору». Переглянути серіал можна за посиланням на платформі Дія.Освіта.

У другий день форуму, 19 січня, учасники прослухали стратегічні цілі профільних заступників міністрів. Заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко презентував проєкти команди, що будуть у фокусі 2024 року:

виплати соціальних допомог у єдиній інформаційній системі соціальної сфери (ЄІССС);

нова субсидія;

централізований банк даних з проблем інвалідності;

гуманітарна допомога та Дія.Шеринг.

Ще однією темою були відкриті дані та STEM-освіта. Під час події команда Мінцифри презентувала результати «Оновленої інформатики — ІТ-студій» — проєкту, що переосмислює інформатику як шкільний предмет. З 2022 року до проєкту долучилося більш ніж 12 тис. шкіл з усієї України та майже 4 мільйони учнів. Протягом 2023 року понад 1 000 держслужбовців пройшли навчання з відкритих даних. Серед планів на 2024 рік — модернізація порталу відкритих даних data.gov.ua, внесення змін до Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних (ПКМУ 835), а також відкриття Єдиного державного реєстру й Реєстру пошкодженого та знищеного майна.

Крім цього, протягом другого дня форуму обговорили цифровізацію будівництва, стратегію розвитку ЦНАПів, сервіси Дії для цифрового документообігу та виклики стійкості інтернет-доступу.

Під час третього дня форуму, 20 січня, учасники розмовляли про цифровізацію охорони здоров’я та освіти, стратегії комунікацій та грантрайтингу для CDTO.

2024 року регіональні CDTO мають виконати три обов’язкові проєкти у сферах кібербезпеки, охорони довкілля та екології, а також оборони. Ці проєкти повинні становити 60% від загального обсягу виконаної роботи.

Регіональний форум «Цифровізація в Україні 2024» організований Львівською обласною військовою адміністрацією за сприяння Міністерства цифрової трансформації України в співпраці з Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні за підтримки Уряду Великої Британії в межах проєкту «Посилення стійкості громад у регіонах України».

 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь