A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Житомирський регіональний офіс Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» організував проведення Круглого столу з координації подальшої діяльності та напрацювання спільних завдань з громадами партнерками, в якому взяли участь представники Іршанської ТГ

Дата: 31.01.2024 16:21
Кількість переглядів: 85

Фото без опису

Житомирський регіональний офіс Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» організував проведення  Круглого столу з координації подальшої діяльності та напрацювання спільних завдань з громадами партнерками, в якому взяли участь представники Іршанської ТГ

На порядок денний були винесені питання:

  1. Вплив Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» на підвищення спроможності громад
  2. Виклики, які на даний час постали перед громадами та можливості їх подолання. Обмін досвідом
  3. Визначення пріоритетних напрямків спільної роботи у 2024 році
  4. Ознайомчі візити на об’єкти, які були термосановані, а також переведені на альтернативне опалення

          Під час відкриття заходу Віктор Градівський, заступник начальника Житомирської обласної

військової адміністрації, зазначив, що наразі основним завданням громад є планування та стратегічне бачення післявоєнного життя (відновлення громад в тому числі для забезпечення потреб ветеранів та осіб, які знаходяться за кордоном). Вибудовування ієрархії планувальних документів надзвичайно важливо для ефективної роботи органів місцевого самоврядування та раціонального використання ресурсів.

          Сергій Гаращук, керівник Житомирського регіонального офісу, повідомив присутніх, що метою проведення координаційного круглого столу є формування спільного бачення напрямків діяльності у 2024 році. Також зазначив, що для досягнення мети Проєкту в цілому, регіональний офіс спрямовує свої зусилля на створення (удосконалення) систем управління в ОМС (формування організаційної структури, розроблення та впровадження місцевих політик і процедур (стратегії – цільові програми – бюджет, розробка правил, методик, інструкцій) та забезпечення функціонування системи, періодичного звітування про результати і подальше удосконалення систем).

            Галина Семенець, керівниця компоненту «Посилення спроможності органів місцевого самоврядування» від ГОВЕРЛА, зазначила, що у 2024 році пріоритетним напрямком діяльності проєкту є гармонізація планувальних документів. З точки зору Проєкту ієрархія є такою: просторове планування (генеральні плани) – стратегії громад – місцеві цільові програми – бюджет. Проєкт «ГОВЕРЛА» реагуватиме на потреби громад, але надаватиме підтримку у межах мандату та політик USAID.

             Іршанський селищний голова Сахненко Сергій, заступник селищного голови Галина Ширченко взяли участь в обговоренні питань, які виносилися до розгляду та озвучили проблемні питання, вирішення яких можливе при подальшій співпраці з проєктом USAID «ГОВЕРЛА».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь