Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Підсумки тижня: “Зроблено в Україні”, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), зустріч з представниками ветеранської спільноти, «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»

Дата: 04.03.2024 09:40
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

На майданчику офіційного медіацентру ОВА начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко традиційно підбив підсумки роботи за тиждень.

Разом з представниками бізнес спільноти Житомирщини взяв участь у форумі “Зроблено в Україні” під час якого Президент України Володимир Зеленський оголосив про створення Всеукраїнської економічної платформи та старт нашої нової економічної політики.

Новостворена платформа функціонуватиме під патронатом Президента і має на меті зробити все можливе, щоб якнайбільше українських підприємств змогли зберегти та масштабувати свою роботу.

Важливим також є впровадження її в регіонах. Для цього на регіональному рівні буде створена відповідна інфраструктура, визначені відповідальні представники від  держави, які опікуватимуться платформою Made in Ukraine та підприємництвом. Адже підприємці на місцях мають відчувати підтримку.

Також Президент доручив уряду розробити практичні кроки підтримки українських підприємств, серед яких – розробка програми українського кешбеку «Купуй українське». Вона покликана зберегти й масштабувати роботу українських підприємств.

Мали змістовну зустріч та конструктивний діалог з Головою Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Муніром Мамедзаде. Преконався в тому, що маємо спільне бачення майбутніх перспектив співпраці, яке має втілитися в нові, корисні для Житомирщини проєкти. На зустрічі визначили пріоритетні напрями співпраці на поточний рік. Це:

  • продовження будівництва та реконструкції укриттів і сховищ в навчальних та соціальних закладах Житомирщини
  • забезпечення ноутбуками наших вчителів та дітей переселенців
  • оновлення парку шкільних автобусів
  • Підтримка дитячих будинків сімейного типу.

За словами пана Муніра саме зараз тривають перемовини з донорами в різних країнах світу задля залучення фінансування та подальшої реалізації цих проєктів зокрема й на Житомирщині.

Ще один важливий напрямок співпраці – розвиток проєктного менеджменту в громадах області. Наразі Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні оголосило для недержавних громадських організацій зі створення в Україні хабів для обміну досвідом з підготовки проєктної документації для участі в грантах обласного та національного рівнів. Тож сподіваємось на створення такого хабу на Житомирщині найближчим часом.

У Житомирі відбувся освітянський форум, присвячений конкретним крокам, які можуть змінити філософію харчування для наших дітей та сформувати в них звичку до здорової корисної та різноманітної їжі ще зі школи.

Ще до війни наша область стала однією з перших, де почала впроваджуватися реформа шкільного харчування. У 2022 році ми планували модернізацію харчоблоків у 20 школах області. Але через підступний напад росії призупинив проєкт.

Зараз нашим безумовним пріоритетом є підтримка Збройних сил України та наближення нашої Перемоги. Водночас ми намагаємось знаходити можливості для того, щоб продовжувати реформу, ефективно використовувати цільові кошти та залучати альтернативні джерела фінансування. Минулого року 8 закладів освіти області отримали сучасне обладнання для харчоблоків.

Цьогоріч держава загалом виділила 1,5 млрд грн на оновлення шкільних їдалень. Маємо надію, що заплановані нами проєкти будуть реалізовані. Крім цього, у 2024 році було виділено 3 млн грн на створення 2 кулінарних хабів на базі наших закладів професійної освіти.

На цьому тижні зустрівся з представниками ветеранської спільноти. Визначили нові пріоритетні напрямки роботи Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України, яка діє при Житомирській ОВА.

Наразі одним із головних напрямів нашої діяльності є побудова ефективної системи підтримки ветеранів війни, захисників і захисниць України, їх родин та родин наших загиблих воїнів, тих, хто на цій війні втратив найцінніше – своїх рідних.

Наші захисники й захисниці повинні з перших кроків після завершення військової служби відчувати, що Держава та місцева влада дбають про них та мають чіткий алгоритм дій, який дозволить їм адаптуватися до життя без війни. А координація зусиль з ветеранськими організаціями дозволить робити це швидше та якісніше.

Плануємо поширити  досвід роботи Консультативної ради при ОВА на громади області. Зокрема, створити такі об’єднання у справах ветеранів в районах та громадах Житомирщини.

Також обговорили можливість проведення круглого столу разом з представниками громад. Це дасть можливість налагодити комунікацію та вдосконалити знання й навички для роботи з ветеранами та їх рідними.

І на останок, традиційно хочу поділитися проміжними результатами змагань шкільних ліг «Пліч-о-пліч. Разом переможемо».

Зараз триває другий етап змагань. Приємно відмітити, що за результатами реєстрації команд у проєкті «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» Житомирська область увійшла до трійки лідерів в Україні. Продовжуємо підтримувати наших юних спортсменів.

З 19 по 25 лютого 2024 року у 35 громадах, з 5 видів спорту змагалися 369 команд. Проведено 365 ігор, у яких стали учасниками 4672 учні. 57 команд вийшли до наступного (районного) етапу змагань.

Дякую всім за увагу. Бажаю тихих та спокійних вихідних. А щоб це було саме так – продовжуємо підтримувати Збройні сили України!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь