Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

«Тарас Шевченко надихає та мобілізує»

Дата: 11.03.2024 13:56
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

10 березня в рамках відзначення 210-ї річниці від дня народження видатного українського поета і художника - Т. Г. Шевченка в Іршанській публічній бібліотеці відбулась лекція-презентація про життя та творчість митця. Лекцію -презентацію «Тарас Шевченко надихає та мобілізує» підготувала та провела кандидатка філософських наук, наша землячка Тамара Андрійчук. Мета заходу полягає у поглибленні знань про життєпис сина українського народу, спонуканні розвитку не тільки інтелекту, а й душі. Захід покликаний виховувати любов і повагу до спадщини, яку нам залишив поет, до традицій нашого народу. Твори Великого Кобзаря у наш час звучать дуже пророчо, і тому сприяють вихованню патріотизму та громадянської свідомості.

Учасники заходу мандрували сторінками творчості поета, розширили знання про видатного митця, відкрили для себе маловідомі сторінки його біографії, співали пісні на його вірші та виконували народні пісні в обробці українських композиторів та сучасних виконавців. Усі присутні з цікавістю слухали лекторку, яка майже півтори години викладала надзвичайно цікаву лекцію. Кожна сторінка презентації про життя Шевченка, була наповнена його віршами, музикою, художніми творами  та супроводжувалась відеозображеннями.

Ошатно прибрана читальна зала бібліотеки, портрети поета, рушники, викладка книжкової літератури – все це створювало святковий та урочистий настрій.

Низка заходів присвячених Шевченківським дням відбулась у закладах культури та бібліотеках старостинських округів Іршанської громади, де учасниками були діти, учнівська молодь та мешканці старшого віку. Заходи, присвячені шевченківській темі, були проведені з шаною та щирою любов’ю до Кобзаря, адже велике Шевченкове слово змушує нас час від часу переосмислювати історичну давнину і нашу сучасність.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь