A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Посвідчення довіреностей, що прирівнюються до нотаріально посвідчених

Дата: 22.04.2024 12:56
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

Відповідно до статей 245 і 1252 Цивільного кодексу України та статті 40 Закону України "Про нотаріат"  уповноважені посадові особи органів місцевого самоврядування мають право посвідчувати довіреності, що прирівнюються до нотаріально посвідчених

 - довіреності осіб, які проживають у населених пунктах, де немає нотаріусів, крім довіреностей на право розпорядження нерухомим майном, довіреностей на управління і розпорядження корпоративними правами та довіреностей на користування і розпорядження транспортними засобами.

Посвідчує довіреності, що прирівнюються до нотаріально посвідчених, на території селища Іршанськ секретар селищної ради (кабінет №5) в визначені виконавчим комітетом Іршанської селищної ради дні та години:                   

вівторок, середа

9:00 – 11:00

14:00 – 16:00

Посвідчують довіреності, що прирівнюються до нотаріально посвідчених, на території старостинських округів Іршанської селищної ради  старости відповідних округів.

Згідно п. 2.2 Положення про Єдиний реєстр довіреностей (далі - Єдиний реєстр), затвердженого наказом МЮУ від 28.12.2006 №111/5 реєстрація довіреностей, посвідчених посадовими органів місцевого самоврядування , здійснюється в Єдиному реєстрі за заявою довірителя про реєстрацію таких довіреностей.

З урахуванням того, що посадові особи органів місцевого самоврядування не є Реєстраторами Єдиного реєстру, заяви про реєстрацію довіреностей надаються Реєстратору (державні нотаріальні контори, державні нотаріальні архіви, приватні нотаріуси) безпосередньо довірителем, шляхом подання заяви установленого зразка. У разі неможливості подачі заяви на реєстрацію довіреності безпосередньо довірителем підпис довірителя на такій заяві повинен бути засвідчений підписом та печаткою особи, яка посвідчила довіреність. Таким чином, посадові особи органів місцевого самоврядування при посвідченні довіреності повинні роз’яснити довірителю про обов’язок звернутися до Реєстратора (будь-якого приватного нотаріуса чи будь-якої державної нотаріальної контори за місцем проживання, перебування чи роботи) та подати заяву встановленого зразка про реєстрацію довіреності в Єдиному реєстрі довіреностей.

Для підтвердження факту внесення інформації до Єдиного реєстру Реєстратор виготовляє витяг про внесення реєстраційного запису до Єдиного реєстру у двох примірниках, один з яких залишається у реєстратора, а другий - надається (надсилається) особі, яка видала довіреність (за її бажанням), або нотаріусу, який надав (надіслав) заяву про внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь