A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Робоча група «Прозорість та підзвітність» проаналізувала низку проєктів, які реалізуються за кошти Європейського інвестиційного банку

Дата: 24.04.2024 16:40
Кількість переглядів: 32

Фото без опису

Робоча група «Прозорість та підзвітність» продовжує аналізувати закупівлі на Житомирщині. Цього разу робочою групою проаналізовано реалізацію 7 об’єктів в рамках програми з відновлення України за кошти Європейського інвестиційного банку. Зокрема це будівництво дитячого садка у с. Високе, капітальний ремонт Малинівського ліцею та Малинського ліцею № 2, реконструкцію відділення екстреної медичної допомоги в Житомирській лікарні №2, капітальний ремонт Ружинської гімназії, реконструкцію інфекційного відділення у с. Гуйва та будівництво хірургічного корпусу у м. Звягелі.

Так, 17 квітня було оголошено публічні закупівлі за проєктом «Капітальний ремонт (енергоефективна термосанація) Ружинської гімназії» з очікуваною вартістю виконання робіт 61 075,541 тис. грн та кінцевим терміном подання пропозицій 02 травня 2024 року. Ружинська гімназія є опорною школою, в якій середню базову освіту отримують близько 600 дітей. Існуюча будівля школи збудована у 1982 році за типовим проєктом загальноосвітньої школи на 30 класів (1176 учнів). Вона складається з трьох блоків, з’єднаних між собою перехідними галереями. На сьогодні приміщення навчального закладу знаходяться у незадовільному стані та не відповідають сучасним санітарно-гігієнічним вимогам. Окремі конструктивні елементи і частини будівлі із тріщинами узагалі непридатні до нормальної експлуатації. Через руйнацію вимощень та покриття проїздів поверхневі води викликають нерівномірне осідання фундаментів.

Реалізація проєкту фінансується за кошти позики Європейського інвестиційного банку, які надаються кінцевому бенефіціару на безповоротній основі відповідно до Угоди про передачу коштів позики, що була підписана між Міністерством фінансів України, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Ружинською селищною радою та Департаментом регіонального розвитку Житомирської обласної військової адміністрації.

За проєктом «Будівництво комплексу (Високівський заклад дошкільної освіти Високівської сільської ради Житомирської області) з благоустроєм території в с. Високе Житомирської області» проведення публічних закупівель наразі відтерміновано через необхідність коригування розробленої проєктної документації, яке буде здійснювати ТОВ «Астерія+». На сьогодні загальна кошторисна вартість проєкту становить 58 272,154 тис. грн.

У 2024 році державна субвенція на фінансування цього проєкту затверджена у сумі 31 075,000 тис. грн. Високівською сільською радою виділене співфінансування на коригування проєктної документації у сумі 59 956,00 грн та передбачене вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 15 грудня 2021 року № 1324 у сумі 6 415,00 тис. грн.

Щодо закупівлі по капітальному ремонту Малинського ліцею № 2, то вона проведена у 2023 році — договір підряду укладено 29 грудня 2023 з ТОВ «АртХаус». Вартість договору 92,3 млн грн.

Дозвіл на виконання робіт по об’єкту отримано 27 січня 2024 року , а з лютого 2024 року підрядною організацією розпочато роботи з капітального ремонту ліцею.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь