Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

#безбар’єрність: Неля Ковалюк перевірила доступність громадського простору в Житомирі

Дата: 06.06.2024 15:48
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

Представниця Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Житомирській обласній військовій адміністрації Неля Ковалюк, провела інспектування громадського простору в місті Житомир. Вона перевірила, наскільки зручно людям з порушеннями опорно-рухового апарату пересуватися на кріслі колісному в громадському транспорті, тротуарами та пішохідними переходами.

Пані Неля здійснила поїздки двома маршрутами: комунальним та приватним транспортом. Вона зауважила, що актуальність теми безбар’єрного середовища з кожним днем зростає, і створення інклюзивного середовища в усіх сферах життя, особливо в транспорті, є вкрай важливим.

«Усі люди мають відчувати рівні можливості», — наголосила Неля Ковалюк.

На сьогодні понад 60% громадського транспорту в Житомирі адаптовано для осіб з інвалідністю. Для людей з порушенням зору в більшості тролейбусів встановлено тактильні індикатори, які допомагають орієнтуватися в просторі, попереджати про небезпеки та показувати безпечні шляхи руху.

«Як ви всі бачили, сьогодні я безперешкодно змогла зайти у транспорт. Усі водії були привітними та допомогли мені. Я вважаю, що маленькими кроками ми рухаємося до безбар’єрного середовища в нашому місті», — зауважила Неля Ковалюк.

Крім громадського транспорту, Неля Ковалюк провела інспектування амбулаторії загальної практики — сімейної медицини № 10. Вона зазначила, що заклад дотримується вимог щодо створення умов доступності для осіб з інвалідністю.

Інспектування показало, що Житомир активно працює над створенням інклюзивного середовища для всіх жителів міста. Продовження роботи в цьому напрямку є важливим кроком до забезпечення рівних можливостей для всіх громадян, незалежно від їх фізичних можливостей.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь