Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

#Безбар’єрність – нова суспільна норма

Дата: 22.08.2024 13:10
Кількість переглядів: 26

Фото без опису

У сучасному українському суспільстві безбар’єрність стає новою, значущою цінністю, яку підтримує все більше людей. Центр соціальних змін і поведінкової економіки поділився даними, що відображають зміну ставлення українців до цього важливого питання та сприяють формуванню нових суспільних норм.

Згідно з результатами останнього дослідження, проведеного Gradus Research та Advanter Group у першому кварталі 2024 року, рівень обізнаності з поняттям «безбар’єрність» значно зріс. Якщо у 2021 році лише 43% респондентів знали про цей термін, то у 2024 році ця цифра досягла вже 57%. Це свідчить про те, що суспільство стає все більш відкритим до ідеї рівного доступу до простору, послуг та можливостей.

Особливо високий рівень обізнаності про безбар’єрність серед військових (73%) та тих, хто в своїх сім’ях має осіб з інвалідністю (67%). Це пояснюється тим, що ці групи безпосередньо стикаються з потребою у створенні умов, які дозволяють усім громадянам жити та працювати на рівних.

На думку більшості опитаних, безбар’єрність — це можливість вільно та комфортно користуватися простором, послугами та можливостями незалежно від того, до якої соціальної чи фізичної групи належить людина. Такий підхід сприяє формуванню інклюзивного суспільства, де кожен відчуває себе важливою частиною загальної спільноти.

Дослідження охопило 1064 респондентів, вибірка яких відображає структуру населення українських міст з населенням понад 50 тисяч осіб віком від 18 до 60 років. Дослідження не включало тимчасово окуповані території та райони ведення активних бойових дій.

Отримані дані чітко демонструють: безбар’єрність — це не просто новий термін, а важлива суспільна цінність, яка стає важливою частиною нашого життя. Українці все більше усвідомлюють, що безбар’єрне середовище — це необхідна умова для комфортного життя кожного громадянина, незалежно від його фізичних можливостей чи соціального статусу.

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних