Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

На Житомирщині розпочався грибний сезон: як убезпечити себе від отруєння грибами. ВІДЕО

Дата: 08.10.2024 16:46
Кількість переглядів: 101

Фото без опису

З настанням осені на Житомирщині активно розпочався сезон збору грибів, що приносить не тільки радість від тихого полювання, але й потенційні ризики. Гриби є специфічним продуктом, і неправильне їх споживання може призвести до отруєнь. Тому важливо пам’ятати про основні правила безпеки під час збору та підготовки грибів до споживання.

Гриби містять значну кількість азотистих речовин, таких як білки, а також жири, вуглеводи, вітаміни (В1, РР) та мінерали (зокрема фосфор). Однак клітковина хітин, що входить до їхнього складу, погано перетравлюється в шлунково-кишковому тракті, тому гриби вважають важкою їжею. Тож підходити до їх збору та приготування потрібно з особливою обережністю.

Ми звернулися за порадами до начальника відділу санепіднагляду Держпродспоживслужби області Ірини Загородньої та біолога Марини Швець, які розповіли, як правильно збирати та споживати гриби, щоб уникнути отруєнь.

Детальніше у відео.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних