A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Дайджест новин в громаді

Дата: 02.06.2020 09:22
Кількість переглядів: 1252

Фото без описуІршанська селищна рада надає оперативну інформацію щодо виконання робіт на стратегічно важливих і соціально значимих об’єктах громади, та повідомляє про інші важливі події та новини в житті нашої громади.

БЛАГОУСТРІЙ

СКВЕР ПАМ’ЯТІ

Роботи по облаштуванню скверу тимчасово призупинені у зв’язку з несприятливими погодними умовами.

БЕЗПРИТУЛЬНІ ТВАРИНИ

Іршанською селищною радою укладено черговий договір з КП «Центр захисту тварин» ЖМР на послуги з відлову, стерилізації/кастрації та щеплення від сказу тварин на території Іршанської громади. 1 червня фахівці центру відловили 11 собак на території селища, яких буде повернуто після всіх необхідних процедур 05.06.2020.

Нагадуємо всім мешканцям громади, особливо власникам домашніх тварин: відповідно до статті 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил тримання собак і котів) тримання… незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях - тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.Фото без опису

Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб - від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Цікаве і корисне посилання за темою: https://rubryka.com/ru/article/zakon-vygul-tvaryn/

ДОРОЖНЯ ІНФРАСТРУКТУРА

ВУЛИЦЯ ШЕВЧЕНКА (ТРОТУАР)

Фото без описуТриває капітальний ремонт тротуарних доріжок по вул. Шевченка. Наразі прокладається щебеневе покриття та встановлюються бордюри.

 

ВУЛИЦЯ ШЕВЧЕНКА (ДОРОГА)

Фото без описуТривають роботи по об’єкту «Капітальний ремонт вулиці Шевченка». Уся проїжджа частина дороги вулиці Шевченка буде відремонтована та встелена новим шаром асфальту. Наразі тривають роботи по демонтажу старого асфальтового покриття, працює спеціальна дорожня техніка.

 

Закликаємо водіїв та пішоходів бути уважними та взаємоввічливими!

ДОРОГА ЄМИЛІВКА-ДОБРИНЬ

 

Фото без опису26 травня розпочато роботи з капітального ремонту автомобільної дороги, що сполучає населені пункти Ємилівка та Добринь.

ЗАКЛАДИ ОСВІТИ

29.05.2020 закінчено навчальний рік у закладах освіти. Настав час літніх канікул та розваг для дітей! Відпочинок влітку завжди йде на користь, якщо не трапляється надзвичайних пригод. Щоб відпочинок не приніс нам небажаних проблем, всі ми маємо подбати про свою безпеку та безпеку своїх дітей, до того ж заздалегідь. Не зайвим буде нагадати правила, які можуть врятувати від небезпек і зберегти життя.

Правила безпечної поведінки на воді та біля води – за посиланням https://irshanska-gromada.gov.ua/news/1560254875/Фото без опису

Шановні батьки! Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Знайдіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми. Пам’ятайте, ці хвилини вимірюються ціною життя.   

ДИТЯЧИЙ САДОК «БІЛОЧКА»

1 червня розпочато роботи з капітальному ремонту дитячого садочку «Білочка».

СЕНСОРНА КІМНАТА Іршанського НВК

За ініціативи селищного голови Анатолія Рака на 30 позачерговій сесії селищної ради було розглянуто заяву батьків дітей з особливими потребами щодо придбання обладнання та меблів для сенсорної кімнати в приміщенні початкової школи Іршанського НВК «Гімназія-ДНЗ».

Враховуючи потреби інклюзивної освіти та пріоритети розвитку освітнього простору в громаді, селищною радою було прийнято рішення про виділення коштів в сумі 25 тис. грн для придбання спеціальних меблів (комплекту столів, стільців, стінок дитячих) та рулонних штор з повним світлопоглинанням для облаштування сенсорної кімнати.

Враховуючи карантинні обмеження, які вплинули на всі сфери життя суспільства, меблі були виготовлені і доставлені лише нещодавно.

Фото без опису

Поповнення матеріально-технічної бази сенсорної кімнати – це ще один крок на шляху до соціалізації та комфортної адаптації діток з особливими потребами з оточуючим світом, зі своїми однолітками, і, звичайно, залучення їх в освітній процес та шкільне життя.

 

КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Фото без опису

На черговому засіданні виконавчого комітету Іршанської селищної ради 29.05.2020 було розглянуто подання директора Іршанського комунального підприємства та надано дозвіл на відключення питної води в смт Іршанськ для здійснення планових ремонтно-відновлювальних робіт на мережах водопостачання та водовідведення.

Відключення відбуватимуться влітку з 01.06.2020 по 31.08.2020 за графіком:

щосереди з 09:00 до 16:00.

 

Про подальший розвиток подій в громаді та виконувані роботи інформуватимемо вас в наступних випусках.

Бережіть себе і будьте здорові!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь